beruházás

2017.09.14. 16:38

Átadták az országos vízitúra-hálózat első megállóhelyét a Tiszán

Átadták az országos vízitúra-hálózat első megállóhelyét a Tiszán Vásárosnaménynál csütörtökön.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke a felújított Bereg Szíve Üdülőközpont átadási ünnepségén elmondta, országosan mintegy 80-90 helyen jönnek létre olyan vízitúra-megállópontok, ahol a vízitúrázókat, valamint a környék kajakos és kenus hobbi- és versenysportolóit fogadhatják.

A megállóhelyek hálózatának kialakítására európai uniós forrásból, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében kétmilliárd, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) révén pedig 800 millió forint áll rendelkezésére a konzorciumvezető MKKSZ-nek, de több helyen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázataiból is kezdődhetnek fejlesztések Schmidt Gábor szerint.

A program első lépéseként a Felső-Tiszán december 31-ig tizennégy vízitúra-megállóhelyet alakítanak ki.

Az MKKSZ elnöke megjegyezte, több helyen a TOP-programból is lehet forrásokat lehívni a különböző megállóhelyek kialakítására és az ezekkel kapcsolatos szolgáltatásfejlesztésekre például a Túr és a Bodrog mentén.

Schmidt Gábor elmondta, jövőre elindul a megállóhelyeket és a vízitúrázást népszerűsítő országos marketingkampány is, mellyel minél több emberrel szeretnék megismertetni a vízi turizmust és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokat.

A csaknem 70 millió forint értékű vásárosnaményi beruházás során teljesen megújult a Tisza mellett fekvő egykori úttörőtábor főépülete és az ingatlan gondnoki épülete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!