szárazság

2017.09.01. 11:44

Átmenetileg bezárnak egy nemzeti parkot

Srí Lankán a súlyosbodó aszály miatt kénytelenek bezárni a Yala Nemzeti Parkot, október 31-től lesz ismét nyitva, feltéve, hogy addig megkezdődnek az esőzések.

Péntektől számítva két hónapra bezárják a népszerű turistacélpont – mondta a dél-ázsiai szigetország vadvédelmi minisztériumának szóvivője, Hasini Sarathchandra

Emlékeztetett, hogy tavaly is be kellett zárni a parkot a száraz évszak idejére és az újranyitását is el kellett halasztani, mivel az aszály továbbra is veszélyeztette az állatok ivóvízellátását és ezáltal a túlélésüket.

A Srí Lanka délkeleti részén fekvő területet 1900-ban nyilvánították vadvédelmi övezetnek, majd 1938-ban nemzeti parknak. A Yala a szigetország második legnagyobb nemzeti parkja. Területén leopárdok, elefántok, ajakos medvék, számbárszarvasok, sakálok, Alfréd-szarvasok, pávák és krokodilok osztozkodnak.

Évente több mint 100 ezer külföldi turista keresi fel a parkot, amely kulcsfontosságú bevételi forrást jelent a helyi kormány számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!