Robbantás Ukrajnában

2017.06.27. 15:54

Autóban robbantottak fel egy ezredest Kijevben

Felrobbant egy személyautó ma Kijevben, amelyet egy ukrán ezredes vezetett, aki életét vesztette, a gépkocsi utasa pedig megsebesült.

Mediaworks Online / MTI

Artem Sevcsenko, a belügyminisztérium sajtóosztályának vezetője hivatalosan csak annyit erősített meg, hogy a fekete Mercedest egy 1978-as születésű katona vezette. Később több ukrán hírportál azt jelentette, hogy robbantásos merénylet történt, amelyben Makszim Sapoval, az ukrán katonai hírszerzés egyik vezetője vesztette életét.

A gépkocsi utasa egy idősebb férfi volt, aki megsérült, de nincs életveszélyben.

Sevcsenko elmondta, hogy a rendőrség előzetesen terrorcselekménynek minősítette az esetet, de mivel katona az áldozat, az ügyben a katonai ügyészség nyomoz, bevonva az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársait. Azt is megerősítette, hogy a detonációt robbanószerkezet okozta, azt azonban, hogy milyen típusú volt a pokolgép, még nem tudták megállapítani a hatóságok.

A 112.ua ukrán hírtelevízió helyszíni tudósítása és a tévé internetes oldalán közzétett videofelvételeken látható, hogy a az autó teljesen kiégett, darabjai szanaszét repültek a robbanás következtében. A hatóságok a környéket lezárták a helyszínelés idejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!