bűnügy

2020.03.10. 10:29

Autós üldözés után kapták el a rablót

A grúz férfi még 2018-ban rabolt ki társaival egy pénzváltót, most emeltek vádat ellene.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy grúz férfi ellen, aki társaival kirabolt egy pénzváltót 2018 májusában Budapesten.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében azt írta, hogy a 46 éves férfi – ismeretlenül maradt társaival – 2018 tavaszán a szlovákiai Párkányban símaszkokat, kesztyűket, szájmaszkokat és telefonokat szerzett be, majd legalább kétszer Budapestre jött terepszemlét tartani.

2018 májusában az V. kerületben figyelni és követni kezdtek egy pénzváltót, aki egy különösen nagy összeget tartalmazó táskával elindult az autójával.

A rablók két járművel közrevették a sértett autóját, arcukat eltakarva bezúzták a gépkocsija első ablakait, egyikük megütötte a pénzváltót, elvették a táskát, és elhajtottak.

A sértett üldözőbe vette a vádlott autóját, majd egy rendőrjárőr is a támadó nyomába eredt. A grúz férfi a VIII. kerületben előnyt szerzett, kitette társait, majd autója a Magdolna utca és a Dankó utca kereszteződésében összeütközött egy másik gépkocsival.

A vádlott a balesetben megsérült, a rendőrség elfogta. A férfi társai elmenekültek a pénzes táskával.

A főügyészség a letartóztatásban lévő férfi ellen társtettesként, különösen nagy értékre elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat – olvasható a közleményben.

Címkék#bűnügy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!