Ország-világ

2021.02.19. 07:18

Az ápolókat köszöntötte Kásler Miklós

Az egészségügyi miniszter közösségi oldalán köszönte meg az ápolók áldozatos munkáját.

Kásler Miklós úgy fogalmazott, az egészségügyi szakdolgozók nap mint nap szent szolgálatot teljesítenek.

„Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez nemcsak a magyar egészségügy, hanem az egész nemzet sorsa szempontjából kulcsfontosságú, különösen a jelenlegi, világjárvánnyal sújtott időszakban. Hetedik esztendeje ünnepeljük ezen a napon, Kossuth Zsuzsanna születésnapján, a magyar ápolók napját. Kossuth Lajos húgáról feljegyezték, hogy az 1848-49-es szabadságharc idején a tábori kórházak főápolónőjeként anyai gyengédséggel ápolta a sebesült katonákat és gondozta a rászorulókat. Szakdolgozóink pedig ennek az odaadó, emberfeletti munkának a képviselői napjainkban is, amivel biztosítják a betegek számára az emberhez méltó életet” – fogalmazott.

A miniszter kiemelte:

megbecsülésük érdekében tovább folytatódnak az ágazati béremelések, így jövőre már egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a 2016 előtti fizetésének.

„Ennek a gondoskodásnak az elsődleges célja, hogy az egészségügyi szakdolgozók és családjaik számára olyan anyagi, szellemi és erkölcsi hátteret tudjunk biztosítani, amely lehetővé teszi, hogy munkájukat tudásuk és hitük szerint a legmegfelelőbb módon, illetve a legkorszerűbb eszközökkel végezhessék. Kollégáim további szolgálatához sok sikert, erőt és a betegek elégedettségét kívánom!” – írta Kásler Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!