tisztában a fogalmakkal

2018.03.20. 12:00

Az elégtétel nem azonos a bosszúval

A balliberális sajtó szerint Orbán Viktor a március 15-ei beszédében megfenyegette az egész nemzetet. Bencsik András ezzel kapcsolatban kijelentette: az elégtétel kifejezés messze nem azonos a bosszúval. Az elégtétel az egy "úri kifejezés", azaz amikor valaki tisztességes eszközökkel elégtételt vesz az őt ért sérelmekért - mondta a Magyar Demokrata főszerkesztője.

Forrás: Hír TV

Huth Gergely arról beszélt az Echo TV Sajtóklub című műsorában, hogy nyugodt lehet az ellenzék, hiszen „a hajuk szála sem görbült az elmúlt nyolc év alatt.”

A műsorban szó volt a DK, MSZP-P és az LMP különös tárgyalásáról is. Bencsik András szerint, ha Gyurcsány már most nem adott az LMP-seknek a viszkijéből, akkor mi lesz később...

Szóba került az is, hogy Karácsony Gergely nem esküdne fel az Alaptörvényre. Lovas István szerint az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje Zugló polgármestereként már felesküdött rá egyszer, ha nem, akkor fel kell függeszteni. A publicista meglepődött azon is, hogy a nyugati sajtó hallgat arról, hogy valaki azzal kampányol, hogy nem fogja betartani a törvényeket. Bencsik András szerint ráadásul mindez demagóg, hiszen nincs olyan, hogy a magyar nép alkot egy alkotmányozó nemzetgyűlést. Hozzátette: a magyar nép legmagasabb demokratikus megnyilvánulása az országgyűlési választás.

Huth Gergely kijelentette: a nyugati sajtót nem érdekelné az, hogy itt eltörlik a kétharmados akaratot. Elmondása szerint az egész baloldalnak egy problémája van, hogy a többség sosincs az ő oldalukon.

Ha nem tetszik nekik az Alaptörvény, akkor kétharmaddal újra meg lehet változtatni

- jelentette ki a Pesti Srácok főszerkesztője.

A teljes adást megtalálják ezen a linken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!