közvélemény-kutatás

2018.08.20. 20:13

Az oroszok kétharmada hisz egy történelemhamisító összeesküvésben

Az oroszok 66 százaléka úgy hiszi, hogy létezik egy olyan csoport, túlnyomórészt az általánosságban vett Nyugaton, amely a történelem átírásával, a tények meghamisításával próbál meg ártani Oroszországnak.

A VCIOM orosz állami közvélemény-kutató intézet felmérésének hétfőn ismertetett eredménye szerint a 45 és 59 év közötti, valamint a 60 esztendősnél idősebb korosztály esetében ez az arány 72 százalék.

Azt a feltételezést, hogy létezhet egy történelemhamisító összeesküvés, csak minden negyedik megkérdezett, 26 százalék veti el. Ennek a csoportnak a véleménye szerint a történészek az igazság megállapítása céljából vizsgálják újra az orosz történelmet.

A válaszadók 63 százaléka hisz abban, hogy van egy olyan szervezet, amely a „nem hagyományos nemi kapcsolatok” propagálása révén igyekszik aláásni az oroszok lelki értékeit. Velük szemben 24 százalék vélekedik úgy, hogy a szexuális kisebbségek képviselőinek jogvédelmét nem irányítja rontó szándék.

A kétezer fős mintán május végén elvégzett felmérés lehetséges hibahatára 2,2 százalékpont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!