Európai Parlament

2018.04.12. 14:42

Azért szapulják Magyarországot, mert nem áll be a sorba

Az Európai Parlament (EP) szakbizottságának eljárása előre megkomponált koncepciós pernek néz ki, ahol előre eldöntött politikai döntés születik.

Azért szapulják Magyarországot, mert nem áll be a sorba, hanem kiáll a migránsok kötelező betelepítése ellen – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) Magyarországról készülő különjelentés tervezetéről folytatott csütörtöki vitában, Brüsszelben.

Közölte: a szakbizottság eljárása a magyar ellenzék és sajtója, valamint a civil szervezetek segítségével a demokratikus választások teljes semmibevételét jelenti, holott a jogállamiság alapja a demokratikus választások eredményeinek elfogadása lenne.

Az Európai Parlament (EP) szakbizottságának eljárása előre megkomponált koncepciós pernek néz ki, ahol előre eldöntött politikai döntés születik, ugyanis a tényszerűség teljes mértékben hiányzik a bemutatott jelentésből – mondta Gál Kinga.

Kijelentette, Magyarország továbbra is kiáll a migránsok kötelező betelepítése ellen. A magyarokat nem kell megvédeni, kiváltképp nem önmagukkal szemben – tette hozzá a képviselő.

A fideszes képviselő az ülés után magyar újságíróknak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy komoly vita várható a jövőben is, ugyanis a jelentés készítőit szerinte a „legkevésbé sem érdeklik a tények és a valóság”. Információikat mindenkor ugyanabból a forrásból szerzik be. A viták során a legdurvább hazugságok és csúsztatások hangzanak el, ugyanis a meghallgatásokra mindig ugyanazokat hívják meg, akik egyesek véleménye szerint függetlenül látják a magyarországi helyzetet.

Mint kifejtette,

a magyarországi demokrácia meglétét mutatja, hogy a magyar szavazópolgárok magas részvétel mellett erősítették meg a kormányt és azt az utat, amelyen eddig járt. Ha a választások eredménye némelyeknek nem tetszik, azok magát a demokráciát és a jogállamiságot kérdőjelezik meg

- tette hozzá a képviselő.

Azért szapulják Magyarországot, mert nem áll be a sorba, hanem kiáll a migránsok kötelező betelepítése ellen – jelentette ki Gál Kinga.

Járóka Lívia fideszes EP-képviselő az ülésen felszólalva szomorúnak nevezte, hogy egyes EP-képviselők a romákat használják arra, hogy a magyar kormányon „próbáljanak ütni”.

Azon a kormányon, amely először küldött roma képviselőt az Európai Parlamentbe, programot indított a romák felzárkóztatására, lehetővé tette a lakáshoz jutást, a közmunkához és oktatáshoz való hozzáférést, és amely megszüntette romák elleni támadásokért felelős Magyar Gárda félelemkeltő tevékenységét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!