illegális bevándorlás

2018.04.21. 21:58

Bakondi: az EU nem tanult a 2015-ös eseményekből

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Unió ahelyett, hogy - tanulva az illegális bevándorlással összefüggő 2015-ös eseményekből - megerősítette volna a külső határait, a mai napig azon "mesterkedik", miként tudná Magyarországot rákényszeríteni arra, hogy "álljon be a sorba", fogadjon be migránsokat.

Bakondi György az M1 aktuális csatornán azt mondta, még ebben a ciklusban új migrációs rendszert fogadnának el, kész helyzet elé állítva a jövőre megválasztandó Európai Parlamentet, amelyben korántsem biztos, hogy a „szélsőségesen liberális, baloldali” frakciók a jelenlegihez hasonlóan nagy szerepet kapnak majd.

Kitért arra, hogy Törökország már nem teljesíti olyan magabiztossággal az illegális bevándorlással kapcsolatos kötelezettségeit, mint korábban. A belbiztonsági főtanácsadó szerint Olaszországban sokan szavaztak át a migrációt támogatót pártokról a migrációellenesekre. A dél-európai államban egyre komolyabb feszültséget okoz a fél millió bevándorló – mondta Bakondi György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!