EP-választás

2018.09.23. 21:44

Bakondi: az illegális migráció lesz a fő kérdés

Magyarország teljes mértékben elfogadhatatlannak tartja, hogy a külső határok védelme azt jelentse, hogy a határőrizetet kiveszik az adott tagállam kezéből.

A jövő évi európai parlamenti választásoknak az illegális migráció lesz a fő kérdése – emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: Európa a bevándorláspárti és a bevándorlás ellenesek két csoportjára osztható. A bevándorláspárti erők vezetésére Emmanuel Macron francia elnök be is jelentkezett – jegyezte meg a főtanácsadó, kiemelve: Magyarország a másik oldalon áll.

A főtanácsadó úgy látja: a választás közeledtével a liberális baloldali politika is felismerte, hogy a társadalmak nem akarják az eddigi európai politika folytatását, hanem változást akarnak, a biztonságra törekszenek. Ezért mostanában számos politikus – köztük olyanok, akik korábban a nyitott határok és a tömeges beengedés hívei voltak – a külső határok védelméről beszélnek.

Bakondi György hangsúlyozta, Magyarország és számos más ország is teljes mértékben elfogadhatatlannak, szuverenitásukat súlyosan sértő megoldásnak tartja, hogy a külső határok védelme azt jelentse, hogy a határőrizetet kiveszik az adott tagállam kezéből.

Kitért arra is, hogy a kvóta sem került le a napirendről. Ha a migránsok azt tapasztalják, hogy szétosztják őket Európa-szerte az dupla vonzerőt jelent az elindulásra. A határok megnyitásával, a kvótákkal újabb tömegek fognak elindulni, ami tovább fogja súlyosbítani az európai belbiztonsági helyzetet – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!