migráció

2017.09.04. 08:51

Bakondi: új bevándorlási útvonal nyílhat a Fekete-tengeren át

Pár hete kezdődött meg a komoly mozgás a Fekete-tengeren keresztül – fogalmazott Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 hétfő reggeli műsorában, megjegyezve, hogy „természetesen Románián keresztül Magyarország a cél”.

Felidézte: a magyar határőrizet megszigorítása után tolódott az útvonal a szerb-román határ felé, hogy onnan lépjenek a migránsok magyar területre. Azt mondta, a migrációs nyomáshoz képest viszonylag csekély a magyar-román határon keresztül érkezők száma, de ha ez tartósan növekszik, meg fogják vizsgálni, szükség van-e a határőrizet megerősítésére.

A Kossuth rádió 180 perc című műsorában Bakondi György arra hívta fel a figyelmet: szakmai becslések szerint 60 millióan kelhetnek útra a következő években, ennek „a töredéke is komoly veszélyt jelent”, különösen, hogy a fejlett országok többsége már nem jöhet szóba migrációs célpontként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!