Ország-világ

2021.01.26. 12:07

Baloldali exorvosok valahogy az elsők között kapják meg a koronavírus-oltást

Nemcsak a gyöngyösi, de az újbudai DK-s polgármester, a korábban Hitler életművét méltató László Imre és a korábbi baloldali főpolgármester-jelölt, volt tiszti főorvos Falus Ferenc is megkapta már a Covid–19 elleni védőoltást. Utóbbi még tavaly – az első oltási napok egyikén.

Mint arról lapunk is beszámolt, Hiesz György gyöngyösi polgármester olyan módon kapta meg az egészségügyi dolgozókkal együtt a koronavírus elleni védőoltást, hogy amiatt a helyi kórház főigazgatója vizsgálatot rendelt el.

Azonban nem Hiesz György az első baloldali polgármester, akit behívnak egy kórházba, hogy beoltanák – hívta fel a figyelmet a 888.hu.

László Imre, a DK újbudai polgármestere – aki szerint Hitler nem véletlenül lett az év embere – már január 8-án megkapta a védőoltást, amiről ő maga beszélt az ATV-n:

– Kapott oltást? Kaphat oltást? – kérdezte a riporter.

– Nem... Öööö, igen – válaszolta László Imre.

Majd hálás tekintettel kifejtette, hogy volt főigazgatóként az a kórház, amelyet vezetett, behívta, és már január 8-án megkapta a vakcinát. Mindezt abban a beszélgetésben, amelynek címe a DK-s polgármester szavai alapján ez volt: Szervezetlenül zajlik az egészségügyi dolgozók oltása?

Ennél is jobb befutót produkált a baloldal kedvenc tiszti főorvosa, Falus Ferenc, aki szintén az ATV-nek nyilatkozott arról egy „Összevissza beszél a kormány oltásügyben?” című beszélgetésben, hogy sima regisztráció során már tavaly „öt perc alatt kapott időpontot”, január 29-én pedig már a második adagot adják be neki.

Sőt arról is beszámolt, hogy a baloldal szerint szervezetlen oltási programban „a katonák az oltóponton hihetetlenül kedvesek és segítőkészek” voltak.

Bár László és Falus is rendkívül hosszú és sikeres orvosi karriert futott be, azonban jó ideje nem tartozik az egészségügyi dolgozók frontvonalban küzdő táborához. Igaz: előbbi 74, utóbbi 70 esztendős. Vagyis koruk miatt a veszélyeztetettek csoportjába tartoznak.

Ugyanakkor László Imrét valahogy „behívták”, Falus pedig gyakorlatilag az első napokban (decemberben hat oltási nap volt) a leginkább érintettek között kapta meg első oltását, miközben több mint 10 éve nem praktizál.

Nehéz ehhez bármit hozzátenni, hacsak azt nem, hogy a baloldali szivárványkoalíció politikusai azért sok mindenre képesek, ha egymást kell mentegetni, de azért az még így is érdekes, hogy a botrányszagú Hiesz-ügyben a soron kívül beoltott polgármester DK-s frakciótársa azzal próbált védekezni, hogy „a polgármester különleges személyes adatait sérti meg, aki az egészségügyi állapotával kapcsolatos tényt közöl”.

Vagyis máris elkezdődött a szokásos baloldali műsor: szerecsenmosdatás, jogászkodás. Vannak más szabályok is. Erkölcs? Morál? Ja, arról nem nagyon hallottak – mutat rá a 888.hu cikke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!