elemzés

2019.07.24. 20:50

Brit filozófus: a magyarok szolgáljanak mintaként egész Európának

Phillip Blond méltatta többek között Magyarország családtámogatási programját, amely szerinte követendő példa lenne Nyugaton.

Az Európában négy évtizeden át uralkodó „kemény szélsőliberalizmus„ és az azzal szembeni ellenállásról beszélt ma Tusnádfürdőn Phillip Blond brit filozófus, elemző, David Cameron volt miniszterelnök tanácsadója – írja az Origo.

Mint mondta,

„a modern liberalizmus nem liberális, csak szlogenként használják, miközben a nihilizmusra épül, és kizárólag az elit réteget szolgálja”.

A gyakorlatban a „légy olyan, mint mi, vagy viseld a következményeket„ elvet követi – tette hozzá –, éppen ezért „rendkívül érdekes az az ellenállás, amit Európában manapság a liberalizmussal szemben tapasztalunk”.

Az elemző méltatta többek között Magyarország családtámogatási programját, amely szerinte követendő példa lenne Nyugaton, akárcsak a kormány kereszténydemokrata politikája, amely úgy kulturális, mind gazdasági szinten magában hordozza a szolidaritást – és az európaiak épp ezt várják el azokban az országokban is, ahol „a liberalizmus tombol”.

Ennek megfelelően – folytatta –

a „rossz liberális birodalom„ csak „egy jó, keresztény értékekre épülő demokráciával” győzhető le.

„Azt kívánom, hogy a magyarok mintaként szolgáljanak egész Európának„ – zárta a brit filozófus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!