Átláthatóságot követel

2020.08.14. 14:46

Cseh miniszterelnök: meg kell ismételni a fehérorosz választásokat

„A fehéroroszoknak szükségük van a segítségünkre” – szögezte le a Andrej Babis cseh kormányfő a Twitteren. A miniszterelnök a lengyel kollégájával való egyeztetést követően kijelentette, hogy a kérdést az Európai Tanácsnak is meg kell vitatnia, ezért videokonferencia összehívását kezdeményezik.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel egyeztetett Andrej Babis cseh kormányfő, majd Twitter-oldalán közzétett bejegyzésében kijelentette, hogy a fehéroroszországi választásokat meg kell ismételni – adta hírül a V4NA hírügynökség.

A miniszterelnök elmondta, hogy az ügyet Charles Michel, az Európai Tanács elnökének figyelmébe ajánlják, és kérik, hogy hívjon össze egy videokonferenciát, és tárgyalja meg a kérdést.

„Nem várhatunk. A fehéroroszoknak szükségük van a segítségünkre” – jelentette ki Babis, majd hozzátette, hogy a fehérorosz választást meg kell ismételni, ezúttal átláthatóbban, független felügyelők jelenléte mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!