más álláspont

2019.03.28. 13:08

DK: az egészségügyre és az oktatásra kell fordítani a határon túli fociakadémiákra szánt pénzt

A magyarok pénzének külföldi stadionokra költése „egyszerű és nyílt hazaárulás” a frakciószóvivő, Gréczy Zsolt szerint.

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy a magyar egészségügyre és az oktatásra költse a határon túli fociakadémiákra szánt pénzt.

A DK frakciószóvivője, Gréczy Zsolt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kabinet már a 10. fociakadémiát építi a határon túlon a magyar adófizetők pénzéből, miközben a magyarországi közintézmények tartozása eléri a 40 milliárd forintot. A kórházak tartozásai miatt vizsgálatok, műtétek maradnak el, a pénzhiány következtében teljes kórházi osztályok szűnnek meg – emelte ki a politikus.

A magyarok pénzének külföldi stadionokra költése „egyszerű és nyílt hazaárulás” – összegezte véleményét a képviselő.

Kérdésre azt mondta, korábban Karácsony Gergely zuglói polgármester is elismerte, hogy akár a korrupció gyanúját is felvetheti az általa vezetett kerületben a parkolási rendszer működése. Egy polgármesternek minden lehetősége megvan arra, hogy egy ilyen ügyet feltárjon és megoldjon – értékelt.

Gréczy Zsoltnál rákérdeztek arra is, hogy az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselőinek szerdai sajtótájékoztatói alatt az MSZP és a Fidesz pártlogóit tartalmazó, Karácsony Gergelyt, a három ellenzéki párt közös főpolgármester-jelöltjét a parkolási maffiával összekötő táblákat tartottak magasba fiatal aktivisták, akiket Zugló polgármestere jobbikos barátaiként köszöntött. A DK frakciószóvivője azt mondta, hogy számos város van az országban, ahol az ellenzék megtalálta azt a közös jelöltet, aki a Fidesz kihívója lesz az önkormányzati választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!