Ország-világ

2020.07.07. 14:24

DK-s önkéntesek élhettek vissza a nemzeti konzultációs ívek adataival (videó)

A párt emberei vágtak le a begyűjtött nemzeti konzultációs ívekről Veresegyházon. Két hete pedig egy szintén baloldali aktivista lopta ki Szolnokon a postaládákból a nemzeti konzultációs íveket.

Szombaton Veresegyházon, a piaci napon gyűjtötték az íveket a Demokratikus Koalíció (DK) aktivistái. Az esetről a Hír Tv egyik nézője számolt be, aki lefényképezte, amint a Gyurcsány-párt egyik aktivistája 10-15 konzultációs kérdőívet a kukába dob, csakhogy a nevek ki voltak vágva az ívről. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint mindez jogilag aggályos, ha arra nem jogosultak gyűjtik össze a konzultációs íveken szereplő adatokat.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a baloldal ezzel az akciójával törvénytelenséget követ el.

„Erős a gyanú, hogy ezeket az adatokat a baloldali pártok tárolják, megőrzik, ez pedig illegális adatbázis-építés. Hát, ilyen a baloldal! Megpróbálja megakadályozni, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket, és közben illegális módon adatbázist épít”

- mondta Hollik István.

A nemzeti konzultáció megtámadására két hete szólított fel Hadházy Ákos és Szél Bernadett. A független országgyűlési képviselők arra buzdítottak, hogy nekik küldjék vissza a kitöltött kérdőívet. Ugyanezen a napon, már délután egy baloldali aktivista lopott ki konzultációs íveket egy postaládából Szolnokon, ezt egy biztonsági kamera rögzítette, a felvétel az Origo birtokába került. A veresegyházi üggyel kapcsolatban a Hír Tv megkereste a Demokratikus Koalíciót: szerették volna megtudni, hogy ők kérték-e az aktivistákat az ívek gyűjtésére, és hogy mi a garancia arra, hogy az íveken szereplő adatokkal nem élnek vissza, de kérdéseikre nem érkezett válasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!