Ország-világ

2021.09.27. 17:16

Dömötör: a Jobbik rálépett egy olyan útra, ahonnan nem lehet visszafordulni (videó)

Az államtitkár szerint ha Jakab Péter egy picit is fontosnak tartaná a magyarokat, akkor nem fogott volna össze Gyurcsány Ferenccel.

– Ez az ország mindig akkor fejlődött, amikor olyanok vezették, akik képesek voltak áldozatot hozni, azonban önök nem ilyenek – közölte Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Parlamentben a napirend előtti felszólalásában. Hozzátéve: el akarják venni a magyar emberek jövőjét, az egészségét, lehallgatják a telefonjukat és beavatkoznak a magánéletükbe. A baloldali politikus szerint Európa szegényházává tették Magyarországot.

– Kőkemény elszámoltatás lesz – üzente Jakab, aki a többi baloldali politikushoz szólva kifejtette: akarat kell ehhez, nem pedig brüsszeli engedély. Továbbá a Jobbik vezetője úgy véli, hogy az új kormány támogatni fogja az embereket a célok elérésben, és az ország felzárkózik a Nyugathoz bérekben és nyugdíjakban.

– Véget kell vetni az elmúlt harminc évnek, de mindezt nem lehet harminc nap alatt rendbe hozni, ám ha jó a cél és egyszerre tudjuk képviselni a melósok, a nyugdíjasok és a fiatalok érdekeit, akkor megteremthetjük a szabadságot és a jólétet. Nemcsak kormányt fogunk váltani, hanem rendszert is – vélekedett a Gyurcsány Ferenccel összefogó politikus.

Dömötör Csaba a válaszában kiemelte: az ózdi jelölt esete megmutatja, mennyire vehető komolyan a Jobbik. Továbbá az államtitkár elmondta, hogy

amennyiben Jakab Péter egy picit is fontosnak tartaná a magyarokat, akkor nem fogott volna össze az országvesztőkkel.

A kormánypárti politikus emlékeztetett, hogy a baloldal válságkezelése hétszázalékos zsugorodást hozott az országnak, most viszont egy ugyanilyen mértékű gazdasági növekedésre van kilátás. Továbbá Dömötör hangsúlyozta, hogy a jelenlegi kormány csökkentette a munkanélküliséget és bevezette a 25 év alattiak szja-mentességét.

– Önre epizódszerepet osztottak a baloldalon, mivel egyetlen hangot nem adott, amikor mások arról beszéltek a balliberális miniszterelnök-jelöltek vitáján, hogy emelnék a társasági adót

– rögzítette Dömötör, hozzátéve: akkor miért nem tiltakozik, amikor magasabb jövedelemadó-kulcsot akarnak a baloldalon?

– Amennyiben ezeket megvalósítja a baloldal, akkor sokkal alacsonyabb lenne a bér, ám azért nem tiltakozik, mert nincs rá lehetősége – húzta alá az államtitkár, aki szerint Jakab Péter önként odaadta a Jobbikot azoknak, akik ellen a párt létre jött.

– Ön hosszú utat tett meg a Jobbikkal, mivel nemrég még azt követelte, hogy Gyurcsány Ferencet tiltsák ki Miskolcról, most viszont a helyi DK-s jelöltet támogatja az előválasztáson. Ezzel ráléptek egy útra, ahonnan már nem lehet visszafordulni

– hangsúlyozta a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!