Járvány

2020.04.01. 08:00

Egy amerikai repülőgép-hordozó hajón is kitört a járvány

Ötezren vannak a fedélzeten.

Kitört a koronavírus-járvány egy amerikai repülőgép-hordozó hajón is, amelyen ötezren szolgálnak.

A hajó kapitánya határozott és drámai hangú levélben követelt intézkedéseket a legénység megmentéséért – adta hírül a Reuters hírügynökség.

A Theodore Roosevelt anyahajó jelenleg Guam kikötőjében van, a kapitány szeretné partra tenni négyezer emberét és elszigetelni.

Nem állunk háborúban, a matrózoknak nem kellene meghalniuk. Ha nem cselekszünk azonnal, elveszítjük legértékesebb kincsünket: tengerészeinket

- írta Brett Crozier kapitány négyoldalas levelében, felhívva a figyelmet arra, hogy a hajón egyre többen fertőződnek meg bizonyítottan a koronavírustól.

Elpanaszolta, hogy a repülőgép-hordozón nincs elég elkülönítő helyiség, és a járvány terjedését a jelenlegi stratégiával csak lassítani tudják, de véget vetni a ragálynak nem.

Névtelenséget kérő amerikai tisztségviselő közlése szerint a hajón már mintegy nyolcvan fertőzött van, az elsőt egy hete diagnosztizálták.

Az amerikai admiralitás közölte, hogy nem vitatják a kapitány állításait és kéréseinek jogosságát, ám több napra van szükség a megoldásig, mivel bonyolultabb a kiürítés, mint egy turistahajó esetében: a Roosevelten komoly fegyverzetek, harci repülők vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!