Járvány

2020.03.19. 07:07

Egyetlen újabb esetet sem jelentettek Vuhanból

Hupej tartomány egyéb részeiről már egy hete nem adtak hírt új betegről.

Egyetlen újabb esetet sem jelentettek szerda éjfélig a járvány kínai gócpontjának számító, közép-kínai Vuhanból, ahonnan az új koronavírus terjedése tavaly év végén elindult.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság csütörtöki közlése szerint a járvány kitörése óta először Vuhan városában egy nap alatt egyetlen újabb fertőzöttet sem diagnosztizáltak, miközben Hupej tartomány egyéb részeiről már egy hete nem adtak hírt új betegről.

A tartományban a napi halálozások száma is egyre mérséklődik: szerda éjfélig 8 beteg hunyt el, szemben az egy nappal korábban regisztrált 11 halálesettel.

Hupejből ráadásul hétfő éjfél óta nem jelentettek újabb fertőzésgyanús esetet sem.

A tartományban összesen 67 800 embert fertőzött meg az új típusú koronavírus a hivatalos adatok szerint,

közülük mintegy 50 ezret Vuhanban, a tartomány székhelyén.

A Hupejben elhunyt 3130 beteg közül 2496 veszítette életét Vuhanban.

Jelenleg 6636 pácienst kezelnek az új koronavírus okozta Covid-19-es betegséggel a tartományban, közülük 465-en válságos és 1809-en súlyos állapotban vannak.

A tartomány vezetése szerdán jelentette be, hogy a Vuhanban működő, a belföldi és a globális ipari láncban kulcsszerepet betöltő vállalatok ismét megkezdhetik tevékenységüket.

Mindazonáltal a „negatív listán” szereplő vuhani vállalkozások – például mozik, könyvesboltok, bárok, éttermek és edzőtermek – továbbra sem nyithatnak ki.

Hupej tartomány egyéb részein már csökkentették a járvány miatti készültségi fokozatot, és több cégnél indul be a munka a napokban.

Miközben a belföldi fertőzések száma ezzel nullára csökkent Kína szárazföldi részén, szerda éjfélig újabb 34 külföldről behozott esetet jelentettek, ezzel a behozott esetek száma 189-re emelkedett.

A legtöbb – összesen 21 – új beérkező fertőzöttről a kínai fővárosból számoltak be.

A Caixin kínai gazdaság lap belső forrásokból úgy értesült, hogy a kínai légitársaságok Pekingbe tartó nemzetközi járatait hamarosan a környező kínai nagyvárosok – Tiencsin, Hohhot, Tajjüan, Sicsiacsuang – repülőtereire irányíthatják át, hogy tehermentesítsék a főváros nemzetközi légikikötőjét, amely naponta több mint 30 nemzetközi járatot fogad. Az értesülést a pekingi nemzetközi repülőtér egyelőre cáfolta, de a tiencsini, valamint a tajjüani létesítmény is megerősítette, hogy tájékoztatták őket a lehetséges változásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!