Kegyetlenség

2018.04.22. 08:17

Élő közvetítés közben lőttek agyon egy riportert

A nigériai Angel Gahona országa déli részéből közvetített élőben, ahol az elmúlt héten erőszakos kormányellenes tüntetések voltak. A bejelentkezésről készült felvételen egyszer csak lövést hallani, a riporter pedig vérző fejjel esik össze.

A riporter egy kifosztott pénzkiadó automatáról készített éppen videofelvételt a telefonjával, az operatőr pedig a háta mögött állt. Az El Nuevo Diario című helyi lap azt írta, hogy Gahona az egyik közösségi oldalon közvetítette telefonjával élőben a forgatást. A kamera felvételén azt látni, hogy a lövés után legurul az épület előtti lépcsőn, majd mozdulatlanul fekszik, és a nevét kiabáló emberek rohannak oda hozzá.

Angel Gahona története villámgyorsan terjed a helyi és a közösségi médiában, de egyelőre sem a hatóságok, sem a helyi vöröskereszt nem erősítette meg a felvétel hitelességét. A nicaraguai sajtó arról számolt be, hogy a riporter belehalt sebesülésébe.

Egyelőre nem tudni, hogy ki adta le a gyilkos lövést. A La Prensa című nicaraguai lap egy másik újságírót szólaltatott meg, aki a környéken csak a rendőröknél és a kormányellenes tüntetők ellen harcoló csoportoknál látott lőfegyvert.

A vöröskereszt adatai szerint a szerda óta tartó kormányellenes megmozdulásoknak már hat halálos áldozata van. Helyi jogvédők ennek sokszorosáról beszélnek, de ezt az egészségügyi hatóságok nem tudták megerősíteni. Az indulatok amiatt szabadultak el, mert a kormányzat a munkáltatói befizetések növelését és a nyugdíjak csökkentését tervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!