Bonhomme Richard

2020.07.17. 05:42

Eloltották az amerikai hadihajón keletkezett tüzet

Eloltották a környezeti katasztrófával fenyegető tüzet a San Diegó-i flottatámaszpont dokkjában álló amerikai hadihajón – jelentette be csütörtökön a haditengerészet. Az utóbbi években ez volt az egyik legsúlyosabb tűzeset amerikai hadihajón nem harci cselekmény közben.

A vasárnap reggel kigyulladt Bonhomme Richard partraszálló hajón a legnagyobb veszély az volt, hogy a tűz eléri a tartályaiban lévő 3,7 millió liter üzemanyagot. Az oltásban mintegy 400 tengerész vett részt váltva egymást. Közben 63 embert 40 tengerészt és 23 civilt kellett ellátni a hőség okozta kimerülés, füstmérgezés és könnyebb sérülések miatt.

Philip Sobeck ellentengernagy közölte, hogy egyelőre még ellenőrzik, nem maradt-e tűzfészek valahol, és ha ezt befejezték, akkor kezdik el a vizsgálatot a tűz okának kiderítésére. Hozzátette, hogy a kár nagyságát sem tudják egyelőre felbecsülni.

A hajó felújítási munkák miatt 2018 óta állt a San Diegó-i bázis dokkjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!