már biztonságban van

2021.07.17. 16:21

Elrabolták és megkínozták az iszlámábádi afgán nagykövet lányát

Ismeretlen támadók rövid időre elrabolták és bántalmazták Afganisztán iszlámábádi nagykövetének lányát – közölte szombaton az afgán kormány.

Szilszila Alihil hazafelé tartott a pakisztáni fővárosban, amikor néhány órára elhurcolták és „súlyosan megkínozták” – adta tudtul nyilatkozatában az afgán külügyminisztérium, további részleteket azonban nem közölt az Iszlámábádban elkövetett bűncselekményről.

„Alihil kiszabadult elrablói fogságából, s azóta kórházi kezelésben részesül” – teszi hozzá a nyilatkozat, az incidens kivizsgálását és az afgán diplomaták biztonságának szavatolását követelve a pakisztáni féltől.

A pakisztáni külügyminisztérium szerint az afgán nagykövetségtől olyan tájékoztatást kaptak, miszerint az afgán nagykövet lánya bérelt járművel utazott, amikor megtámadták. A rendőrség nyomoz a „nyugtalanító incidens” ügyében, s a hatóságok megerősítették az afgán nagykövet és családja biztonsági őrizetét – áll a válasznyilatkozatban.

Az egymással szomszédos Pakisztán és Afganisztán kapcsolata hosszú ideje fagyos. Kabul azzal vádolja Pakisztánt, hogy menedéket biztosít a kabuli kormány megdöntéséért harcoló tálib lázadóknak, míg Iszlámábád vádjai szerint az afgán vezetés lehetővé teszi szélsőségeseknek, hogy a területéről kiindulva kövessenek el támadásokat Pakisztánban. A felek kölcsönösen tagadják egymás vádjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!