Tomboló természet

2019.01.27. 09:08

Emelkedett az indonéziai földcsuszamlások és áradások áldozatainak száma

A legfrissebb adatok szerint 68-an meghaltak és 47-en megsérültek az indonéziai Dél-Celebeszen pusztító áradásokban és földcsuszamlásokban – mondta el Sutopo Purwo Nugroho helyi katasztrófavédelmi szóvivő vasárnap.

A heves esők hatására a tartományban tíz körzetet elöntött az ár, köztük a székhelyet, Makassart. Negyvenhét ember megsérült és 3300-nak el kellett hagynia az otthonát – jelezte korábban a szóvivő, hozzátéve, hogy a számok várhatóan nőni fognak.

Gowa körzet közigazgatási vezetője arról számolt be, hogy kényszerűségből – eliszaposodása miatt – meg kellett nyitni egy víztározót, ami hozzájárult az áradás súlyosságához. A tartományi kormányzó pedig arra panaszkodott, hogy a földcsuszamlások részben az erdőirtás miatt történnek.

Az áradások, földcsuszamlások gyakoriak Indonéziában az esős évszakban, és az idén valószínűleg január végén, február első felében lesz a legrosszabb a helyzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!