Ország-világ

2020.09.18. 16:56

Emmi: a magyar egészségügy felkészült, a baloldal fejezze be a riogatást!

A kórházakban van elég hely, van elég lélegeztetőkészülék, és van elegendő szakember is.

A magyar egészségügy felkészült a koronavírusjárvány második hullámának kezelésére. A sajtóban megjelent kamuhírekkel és a baloldal hazug állatásaival ellentétben szeretnénk leszögezi, hogy a kórházakban van elég hely, van elég lélegeztetőkészülék, és van elegendő szakember is – írja az EMMI kiadott sajtóközleménye.

Hozzátették: a tények nyelvén ez a mai napon, 1839 lélegeztetésre alkalmas ágyat jelent, melyből 812 koronavírus kezelésére lett felkészítve, ezeken jelenleg összesen 29 koronavírusos beteg fekszik. A további ágykapacitásokról: 9487 kórházi ágy áll rendelkezésre koronavírusos betegek ellátására, melyből a mai napon 384-et használnak valamint, több mint 16 000 lélegeztetőgép áll rendelkezésre.

Ezek a kapacitások szükség esetén tovább bővíthetőek. A járvány kezelésére még a tavasz folyamán kidolgozott a magyar egészségügy egy tervet, ennek lényege, hogy azért végezzük kevés kórházban a covidos betegek kezelését, hogy minimalizáljuk a fertőzés kockázatát – szögezi le a közlemény.

Ha azonban egy kijelölt intézmény megtelik, akkor az előzetes terveknek megfelelően egy következő intézmény lép be a koronavírusos betegek ellátási körébe, ahova más intézményből irányítanak át egészségügyi dolgozókat, orvosokat, nővéreket és technikusokat.

Minden eszköznek és minden azt kezelő egészségügyi szakembernek megvan a helye.

Arra kérjük a baloldalt, hogy ne ugyanazt tegyék mint a járvány első hulláma idején, a kamuvideók és a kamuhírek gyártása helyett inkább a védekezést segítsék – zárul a sajtóközlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!