Ország-világ

2020.07.01. 11:19

Erőszakos tüntetők támadtak Matteo Salvinire

A volt olasz belügyminiszter szerint a helyi maffia érdeke az, hogy csökkenő népszerűsége ellenére hatalmon maradjon a baloldal Campania tartományban.

Leader of Italy's far-right League (Lega) party, Matteo Salvini (C), hit by jets of water by protesters as he arrived in Mondragone, southern Italy, on June 29, 2020 to meet citizens after that an area become red zone on June 22 for the discovery of a COVID-19 coronavirus outbreak where 43 positives were identified.

Forrás: Controluce / AFP

Fotó: ELIANO IMPERATO

Rátámadtak Matteo Salvini volt olasz belügyminiszterre Campaniában, ahol illegális házfoglalók között alakult ki újabb koronavírus-gócpont. A bevándorlásellenes politikus a maffiára gyanakszik – írja a Magyar Hírlap.

Tovább folytatta a kijárási tilalom feloldása után elkezdett országos körútját Matteo Salvini, a Liga elnöke. Helyi vállalkozók, mezőgazdasági termelők és a félelemben tartott helyi lakosok hívására Campania tartomány Mondragone nevű helységébe látogatott hétfőn. A várost a múlt héten a hatóságok vörös zónának minősítették, mivel koronavírus-gócpont alakult ki négy háztömbben, amelyet bolgárok engedély nélkül foglaltak el.

Salvini látogatása feszültséget váltott ki, „Salvini takarodj!” feliratú transzparensek fogadták az utcákon. Tüntetők csoportja fogta körbe, „takarodj” bekiabálásokkal és sértésekkel szakították félbe beszédét, majd tojással, botokkal, üvegekkel, kövekkel dobálták meg, leköpdösték és vízzel locsolták. A Liga vezetője képtelen volt befejezni a beszédét. A tüntetők a rendfenntartó erőkkel és az újságírókkal is összetűzésbe keveredtek.

A volt belügyminiszter szerint a demonstrálók támadása a Camorra bűnszervezet akciója volt, lefizetett tüntetőket küldött a találkozás színhelyére. „Egyedül a Camorrának áll érdekében, hogy a helyzet változatlan maradjon” – jelentette ki a jobbközép koalíció feje. Véleménye szerint a nápolyi bűnszervezet attól tart, hogy a szeptemberi helyhatósági választások után változások lesznek, és a jobbközép erők átvehetik a tartomány vezetését a jelenlegi baloldali kormányzótól, Vincenzo De Lucától. Salvini úgy fogalmazott, súlyos dolog, amikor valaki megpróbálja megakadályozni, hogy a tisztességes vállalkozók és helyi lakosok szabadon beszélhessenek problémáikról, félelemben és a maffia hatalmában legyenek kénytelenek élni.

Borítóképünkön a tüntetők által megtámadott, vízsugárral lelocsolt Matteo Salvini

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!