Csalás

2019.01.16. 09:21

Évekig vett fel jogosulatlanul családi pótlékot egy férfi

Vádat emelt az ügyészség egy szerb férfi ellen, aki három Szerbiában lakó gyermeke után több mint öt éven keresztül vett föl jogosulatlanul családi pótlékot – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán.

A magyar állampolgársággal is rendelkező férfit nagyobb vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják.

A vádirat szerint a férfi Szegedre, a Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Igazgatóságához nyújtott be 2011-ben kérelmet a három gyermeke után járó családi pótlék megállapítása érdekében.

A férfi ekkor és évente megismételt kérelmeiben azt állította, hogy életvitelszerűen Szegeden él. A vádlottnak 2017 tavaszáig több mint 3 millió forint családi pótlékot folyósítottak.

A családok támogatásáról szóló törvény hatálya kiterjed a Magyarország területén élő személyekre. A vádlott azonban nem élt szegedi lakcímén, és más magyarországi lakóhellyel sem rendelkezett, életvitelszerűen Szerbiában tartózkodott, így a családi pótlékra nem volt jogosult, a valótlan kérelmek benyújtásával tévedésbe ejtette a magyar hatóságokat – tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!