statisztika

2019.03.25. 13:08

Ezer fölé emelkedett az ebolás megbetegedések száma Kongóban

Azt legalább sikerült elérni, hogy a járvány ne terjedjen át a fertőzött tartományokból más térségekre.

Ezer fölé emelkedett az ebolás megbetegedések száma a Kongói Demokratikus Köztársaságban – közölte a nyugat-afrikai ország egészségügyi minisztere.

Oly Ilunga Kalenga vasárnap esti közlése szerint 1009 megbetegedést regisztráltak, ebből 944 esetet megerősítettek a laborvizsgálatok.

A miniszter kiemelte, sikerült elérniük, hogy a járvány ne terjedjen át Észak-Kivu és Ituri tartományokból más térségekre. Ez részben az oltásoknak köszönhető, amelyekkel 91 ezer ember védettségét biztosították. Ezen felül az ebolás betegeket kezelő központokba szállított páciensek mintegy hatvan százaléka túléli a vérzéses lázzal járó betegséget – tette hozzá Kalenga.

Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb adatai szerint az afrikai ország keleti felében hét hónapja pusztító járványban eddig 629-en haltak meg. A betegség elleni küzdelmet hátráltatja az is, hogy a járvány fegyveres harcok sújtotta területeken tombol, ráadásul a hagyományos gyógymódokat előnyben részesítő helyiek sokszor bizalmatlanok a korszerű gyógykezelésekkel szemben, s az utóbbi hónapokban több támadás is ért ebolás betegeket kezelő központokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!