Trabant helyett űrhajó

2017.12.04. 14:44

Fantasztikus látvánnyal újult meg az Echo TV (videó)

Magyarország legmodernebb stúdiójának átadásával mutatkozott be hétfőn az Echo Televízió.

A Trabantból átültünk egy modern űrhajóra – érzékeltette a korábbi és a tegnap átadott új stúdió közti különbséget Szikszai Péter, az Echo TV vezérigazgató-helyettese.

A látvány valóban a fantasztikus filmek világát idézi, akár Csillagok háborúja-jeleneteket is lehetne forgatni a helyszínen – derült ki a hétfői sajtóbejáráson.

A díszleteken és az arculaton két világszínvonalú magyar cég dolgozott. A végeredmény lenyűgözőre sikerült, de nemcsak ez a fontos, célunk, hogy a televízió egy hivatkozási pont, egy megkerülhetetlen hírforrás legyen – mondta Szikszai, aki azt is lefektette, hogy pusztán a nézettséget növelő anyagokat nem adnak le, fontos szempont a minőségi tartalom.

Mészárosné Kelemen Beatrix igazgatósági elnök azt hangsúlyozta, hogy céljuk a polgári értékrend közvetítése és az értékteremtés. Fontos, hogy egymáshoz közel hozzuk azokat az embereket, akiknek hasonló a gondolkodásuk – tette hozzá.

Ezt erősítette meg Farkas Boglárka vezérigazgató, aki azt is elmondta, hogy egy értékelvű szellemi műhelyt szeretnének létrehozni, és céljuk, hogy a hír és hírháttér vezető csatornája legyen az Echo TV.

Az új stúdió egészen utópisztikus lett Fotó: Világgazdaság/Kallus György

A sajtóbemutatón elhangzott: a megújult Echo TV a már jól ismert, karakteres arcok és népszerű brandek mellett új műsorokkal, frissebb műsorszerkezettel, még markánsabb hangvétellel kívánja kiszolgálni a nézőket. A professzionális technikai háttér és az új arculat december 4-i bevezetése mellett az is újdonság, hogy a megszokott véleményműsorok mellett sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak az események hátterét megvilágító riportok és elemzések, illetve a saját tartalom előállítása.

Az Echo TV a saját értesülések mellett támaszkodik majd az azonos tulajdonosi körbe tartozó napi- és hetilapokkal való együttműködésre, valamint fontos bejelentések színtere lehet.

A televízió már minden magyar otthonban fogható, de a külföldi szolgáltatókkal folytatott kiterjedt tárgyalások eredményeként egyre több határon túli, magyarlakta településen kerül be az előfizetési csomagokba: Szerbiában, Szlovákiában és Erdélyben már közel 20 ezer háztartásban elérhető. Az Echo TV célja, hogy néhány éven belül mindenhová eljussanak a műsorai, ahol nagy számban élnek magyarok.

Az Echo TV fő profilja változatlanul a politika, hír, hírháttér, de hangsúlyosan jelen vannak a közéleti, kulturális és sportműsorok is.

Május óta óránként hangoznak el a hírek, de a cél nem egy hírmédium létrehozása volt; a véleményműsorokon lesz a hangsúly.

Emellett fontos szempont a hírgenerálás, hogy más sajtótermékek átvegyék a műsorok tartalmát és hivatkozzanak az itt elhangzott nyilatkozatokra.

Az elmúlt egy évben sokan érkeztek a csatornához, ahol régi és új arcok egyaránt láthatók lesznek. Sok olyan újságíró, közéleti gondolkodó és civil kerül majd képernyőre, akik osztják az Echo TV által képviselt értékrendet.

Új műsorok december 4-től az Echo TV-n

Keménymag – A mérges hármas beszól. Rendhagyó elemzés válogatott „megmondóemberekkel”.

Terc – Ilyen ma a világ. Viták, szokások, társadalmi jelenségek, ahogy még sosem látta.

Heti terror – Ki tette, miért tette, mi áll a háttérben? Szakértők a mindennapi terrorról.

Tegnapi történelem – Mintha ma történt volna! Magyar politikai múltidézés a rendszerváltástól napjainkig.

Plusz-mínusz – Fent és lent! Vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről.

Bayer-show – Bayer Zsolt megmondja! Az osztás itt nem matematika! Mindenki megkapja a magáét.

Echo Magyarország – Ez volt a hét! Belpolitikai hírösszefoglaló.

Tudakozó – Fogyasztóvédelem, kultúra, gasztronómia. Tudnivalók és érdekességek a hétköznapokról.

 

 

 

 

 

 

 

Borítókép: Szikszai Péter, az Echo TV vezérigazgató-helyettese, Mészárosné Kelemen Beatrix igazgatósági elnök és Farkas Boglárka vezérigazgató (b-j). Világgazdaság/Kallus György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!