Ország-világ

2020.08.06. 20:14

Fegyveres férfi ejtett túszokat egy francia bankfiókban (videó)

Sajtóinformáció szerint a 34 éves támadónak iszlamista kötődése is lehet.

Forrás: Youtube

Órákig tartó tárgyalásokat követően megadta magát az a férfi, aki hat embert ejtett túszul egy Le Havre-i bankfiókban csütörtökön, Franciaország északnyugati részén közölték szemtanúk és a rendőrségi szakszervezet szóvivője.

A férfi egyenként elengedte foglyait és fegyveres erőszak alkalmazása nélkül sikerült őrizetbe venni.

Korábban írtuk:

Hat embert túszul ejtett egy férfi egy Le Havre-i bankfiókban csütörtökön, Franciaország északnyugati részén, de foglyai közül hármat már elengedett közölte a helyi rendőrség.

A testület szóvivője arról számolt be, hogy a túszejtő 34 éves, és korábban pszichiátriai problémái voltak.

Azt is elmondta, hogy

a férfinál kézi lőfegyver van.

Rendőrségi források a Reuters hírügynökségnek azt is elárulták, hogy

a hatóság szerint a támadónak iszlamista kötődése is lehet,

de ezt az értesülést egyelőre hivatalosan nem erősítették meg. Azt viszont igen, hogy a férfit ismerték, és biztonsági megfigyelési listán tartották.

A belvárosi helyszínt körbe zárták, a lakosságot felkérték, hogy maradjon távol, és a bankhoz küldtek egy elit taktikai rendőri alakulatot.

Egy meg nem nevezett forrástól a Reuters hírügynökség úgy értesült, hogy az illető a palesztin ügyet támogató kijelentéseket tett.

A Le Figaro azt írja, hogy

a férfinak két követelése van: engedjék szabadon Izraelben a fogvatartott kiskorúakat és a 40 év alatti férfiak szabadon látogathassák az Al-Aksza mecsetet.

A konzervatív lap úgy tudja, hogy a férfi köztörvényes bűncselekményekért már többször volt büntetve, például emberrablásért is – írja az Origo.

Le Havre 170 ezres lakosú kikötőváros a La Manche csatorna partján.

Borítóképünk kivágás a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!