bűnügy

2019.06.19. 15:09

Fejbe lőhette magát egy ukrán politikus

A 46 éves férfi a felesége elmondása szerint a pisztolyát tisztogatta, amely eközben elsült, és véletlenül lőtte főbe magát. Az esetet vizsgálja a rendőrség.

Lőtt fejsebbel holtan találták otthonában Dmitro Timcsukot, a kisebbik kormánypárt, az Arszenyij Jacenyuk volt kormányfő vezette Népi Front parlamenti képviselőjét. A rendőrség nem zárja ki, hogy gyilkosság áldozata lett – közölte szerdán Szerhij Knyazjev országos rendőrfőnök.

Timcsuk főként az Információs Ellenállás nevű ukrán civil szervezet vezetőjeként vált ismertté mint katonai elemző, aki rendszeresen publikált jelentéseket a Donyec-medencei fronton zajló harci eseményekről. A Kreml-barát orosz média rendszerint „oroszellenesnek” titulálta.

A 46 éves férfi a felesége elmondása szerint a pisztolyát tisztogatta, amely eközben elsült, és véletlenül lőtte főbe magát. Mire kiérkeztek a mentők, belehalt sérülésébe.

A rendőrfőnök ugyanakkor a sajtó képviselőinek azt mondta, hogy a hatóságok több lehetséges verziót is vizsgálnak. Mivel nem volt egyedül halálának bekövetkeztekor, így nem zárják ki sem a baleset, sem a szándékos emberölés lehetőségét.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kifejezte részvétét Timcsuk rokonainak és barátainak. A Twitteren közzétett üzenetében méltatta őt mint hazafit, parlamenti képviselőt, katonatisztet, haditudósítót, aki az államfő szavai szerint a „Krím félszigeten kezdődött orosz agresszió óta megbízhatóan tartotta az információs frontot” a megszállókkal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!