Vizsgálat

2019.12.18. 10:14

Felmerül a bíróság felelőssége a győri gyerekgyilkosság ügyében

Egy, a kormány elé került jelentés alapján a bíróság felelőssége merül fel a győri brutális családirtás ügyében.

A bíróság ugyanis engedélyezte a feleségét kalapáccsal brutálisan megverő és emiatt elítélt férfi szabadlábra bocsátását, miközben mindenki, az ügyész és a pártfogó is ellenezte, hogy a férfit szabadon bocsássák – értesült az Origo.

A bíró mégis másként döntött.

Forrás: origo.hu

A szakértők szerint összességében megállapítható, hogy a volt fogvatartott feltételes szabadságra bocsátásának törvényi akadálya nem volt, azonban

a Szombathelyi Törvényszék jogerős végzésben engedélyezte a feltételes szabadságra bocsátást annak ellenére, hogy a büntetés-végrehajtási pártfogó felügyelő, valamint a büntetés-végrehajtási intézet annak engedélyezését nem javasolták.

Továbbá nem volt új pszichológiai szakvélemény sem a férfi ügyében, a régiben pedig az szerepelt, hogy a férfinak beszűkült tudatállapota volt.

Forrás: origo.hu

Az igazságügyi miniszter tegnap átfogó kormányzati vizsgálatot kezdeményezett. Varga Judit szerint egyértelműen ki kell derülnie, hogy mulasztott-e bármelyik állami szerv vagy annak alkalmazottja a győri ügyben.

Mint korábban portálunk is megírta, brutális gyilkosság történt Győrben: egy apa megölte két gyerekét, majd saját magával is végzett. Később kiderült, ő volt az, aki korábban kalapáccsal támadta meg a feleségét. Emiatt a bíróság 5 év fegyházbüntetésre ítélte, jó magaviselete miatt azonban pár hónapja szabadult. Két gyerekét akkor ölte meg, amikor nála voltak láthatáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!