halálos baleset

2020.06.25. 17:46

Felüljáróról zuhant le egy busz Varsóban

Lezuhant egy közúti felüljáróról a varsói tömegközlekedési vállalat egyik autóbusza csütörtökön, a balesetben egy ember meghalt, tizennyolcan megsérültek – közölte a lengyel közszolgálati televízió.

Tûzoltók és rendõrök a Varsóban történt buszbaleset helyszínén 2020. június 25-én. Legkevesebb egy ember életét vesztette, húsz ember megsebesült, miután a busz lezuhant a Grota-Roweckiego hídról.

Forrás: MTI/EPA/PAP

Fotó: Pawel Supernak

A csuklós busz, amelyen a baleset pillanatában mintegy negyvenen utaztak, egy elágazásban áttörte a felüljáró védőkorlátját és kettészakadt: az elülső rész az odalent haladó Visztula parti főút kerékpárútjára zuhant, míg hátsó része fennakadt a korláton.

Tűzoltók és rendőrök a Varsóban történt buszbaleset helyszínén 2020. június 25-én
Fotó: Pawel Supernak / MTI / EPA / PAP

Mentők, légimentők és húsz tűzoltó alakulat szállt ki a baleset helyszínére. A rendőrség kerülőutakra terelte a forgalmat a Gdansk felé vezető főútról.

Tizennyolc sérültet – köztük két kiskorút – kórházba szállítottak, ötük állapota súlyos. A buszvezető könnyebb sérüléseket szenvedett.

A helyszínt megszemlélő Konstanty Radziwill mazóviai vajda újságíróknak azt mondta: a sofőrről megállapították, hogy józan volt.

Rafal Trzaskowski varsói főpolgármester, aki a baleset miatt megszakította a vasárnapi elnökválasztás előtti vidéki kampányútját, elmondta: a jármű „szinte új volt”, a kocsivezető pedig egy fiatalember, aki „valószínűleg rosszul lett”.

Ezt a változatot valószínűsítette a rendőrség szóvivője is, aki azonban aláhúzta: a baleset körülményeit még vizsgálják.

Borítókép: Tűzoltók és rendőrök a Varsóban történt buszbaleset helyszínén 2020. június 25-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!