Ország-világ

2021.03.07. 11:25

Ferenc pápa megáldotta az üldözött keresztényeket segítő magyar missziót (videó)

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítésért és Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a meghívott vendégek közül elsőként találkozott Ferenc pápával a katolikus egyházfő moszuli látogatásán.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelõs államtitkár látogatást tesz a program segítségével felépített Marjamana iskolában az észak-iraki kurd autonóm régió székhelyén, Erbílben 2021. március 6-án.

Forrás: MTI

Fotó: Fehér Bertalan

Azbej Tristan vasárnap arról is tájékoztatott, hogy a pápa az Iszlám Állam terrorista szervezet fanatikusai által lerombolt templomban imádkozott a sokat szenvedett iraki keresztény közösségekért.

Az államtitkár közlése szerint a találkozón beszámolt Ferenc pápának az iraki üldözött keresztények számára nyújtott magyar támogatásokról, az egyházfő pedig megáldotta a magyarok misszióját.

Borítókép: Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár látogatást tesz a program segítségével felépített Marjamana iskolában az észak-iraki kurd autonóm régió székhelyén, Erbílben 2021. március 6-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!