következmények

2021.05.11. 08:00

Fidesz: az újpesti polgármester és alpolgármester vállalja tetteiért a felelősséget!

A Fidesz újpesti szervezete felszólította a kerület polgármesterét és alpolgármesterét, hogy vállalják a felelősséget és fizessék be azt a négymilliós büntetést, amelyet a a Nemzeti Adat és Információvédelmi Hivatal szabott ki a polgármesteri hivatalra.

A Fidesz közleménye szerint a „Nemzeti Adat és Információvédelmi Hivatal négymillió forintos büntetést szabott ki a Polgármesteri Hivatalra, mert a Polgármesteri Hivatal az Újpest + Megbecsülés program végrehajtása során

22 000 újpesti nyugdíjas személyes adatait jogosulatlan kezelte.”

„A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Újpesti Szervezete és az Újpestért Egyesület

felszólítja Déri Tibor momentumos polgármestert és Kanász-Nagy Máté LMP-s alpolgármestert, az LMP társelnökét, hogy vállalják tetteikért a felelősséget és a saját zsebükből fizessék ki” a büntetést,

amelyet „tudatosan, előre megfontolt szándékkal elkövetett törvénysértéseik következményeként” szabtak ki a kerületi polgármesteri hivatalra – írták.

Hozzátették: a Fidesz és az Újpestért Egyesület önkormányzati frakciója a program tárgyalása során végig jelezte, hogy a rendelet törvénysértő. A Fővárosi Kormányhivatal pedig kétszer is a törvénysértő rendelet hatályon kívül helyezésére szólította fel Déri Tibor polgármestert, de figyelmen kívül hagyták a törvényességi felhívást. A Magyar Államkincstár is a 22 ezer újpesti nyugdíjas jogellenesen megszerzett és jogosulatlanul tárolt személyes adatainak törlésére utasította a polgármesteri hivatalt. Déri Tibor és Kanász-Nagy Máté azonban egyik hivatal felszólításának sem tett eleget – emelték ki.

Bebizonyosodott, hogy tudatosan követték el a törvénysértéseket, ezért felszólítják őket, hogy tetteikért vállalják a felelősséget, és ne a polgármesteri hivatallal fizettessék ki a bírságot, „hanem fizessék meg ők maguk, akik hatalmukkal visszaélve, előre megfontolt szándékkal kárt okoztak az újpestieknek” – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!