Ország-világ

2021.01.28. 18:39

Fidesz: Gyöngyös baloldali polgármestere tisztázza, hogy jutott soron kívül vakcinához!

Hiesz György (DK-Momentum-MSZP) Gyöngyös baloldali polgármestere álljon a nyilvánosság elé és tisztázza, miként jutott soron kívül, jogosulatlanul koronavírus-elleni védőoltáshoz január elején – szólította fel a városvezetőt csütörtöki rendkívüli sajtótájékoztatóján a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Horváth László kijelentette: magát a tényt Hiesz György is elismerte és azt ígérte, az ügy részleteiről teljeskörűen beszámol, ám ez mind a mai napig nem történt meg.

Jelenleg is számos kérdés megválaszolatlan, ám az eddig napvilágot látott információk arról árulkodnak, hogy „a jogosulatlan előnyszerzést a baloldali, szocialista oltásmutyi mozgatta” – fogalmazott.

A történtek nyomán világosan kirajzolódik az a „baloldali viselkedés”, mely egyik oldalról folyamatosan támadja a védekezést és bizalmatlanságot szít az abban résztvevőkkel, továbbá a vakcinákkal szemben. Ám eközben személyes érdekek mentén nem riad vissza a védekezés nyújtotta előnyök politikai kapcsolatokat is felhasználó, gátlástalan megszerzésétől sem – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

A kormánypárti politikus szerint a városvezető több tényt elhallgatott, így azt is, hogy felesége ugyancsak megkapta a vakcinát.

Egy interjúban pedig azt állította: nem volt tisztában a védekezési szabályokkal, az oltási renddel, mely nehezen képzelhető el a polgármesterről, aki egyben a helyi védelmi bizottság elnöke – emlékeztetett.

Amennyiben így van, az Hiesz György felkészültségét kérdőjelezi meg, míg ha nem, úgy felmerül a kérdés: miért sértette meg tudatosan az ide vonatkozó szabályozást? – folytatta Horváth László, aki közölte: a városvezető azzal érvelt, hogy felhívták és mindössze egy órája volt eldönteni: él-e a számára felkínált lehetőséggel. Ennek kapcsán azonban felvetődik: ez idő alatt

miért nem jutott eszébe egyetlen olyan idős, veszélyeztetett helybeli sem, aki jogosult lett volna az oltásra?

- jegyezte meg a fideszes politikus.

Közölte: a híradásokból immár nyilvánvaló, hogy a polgármestert – aki nem is regisztráltatta magát az oltásra – a háziorvosa kereste meg a lehetőséggel. Erre az orvosnak nem volt jogosultsága és ha Hiesz György valóban nem ismerte volna az oltási rendet, a háziorvosának ez akkor is kötelessége lett volna – mondta.

Arra a felvetésre, hogy ennek ellenére miért éppen a városvezető jutott az orvos eszébe, kettejük politikai kapcsolata adhat magyarázatot, hiszen a háziorvos korábban maga is a Heves megyei közgyűlés évekig Hiesz György által irányított szocialista frakciójában ült – idézte fel Horváth László.

Az országgyűlési képviselő a történtek mielőbbi tisztázását és a nyitott kérdések megválaszolását sürgetve kijelentette: Gyöngyös polgármesterének „illene elkerülnie, hogy naponta önellentmondásba keveredjen”. Ezzel nem csupán a közvéleménynek, de városának, az általa képviselt gyöngyösieknek is tartozik – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!