Ország-világ

2020.12.19. 13:26

Fidesz: Karácsony Gergely feléli Budapest elmúlt tíz évben megspórolt tartalékait

Karácsony Gergely főpolgármester két év alatt feléli Budapest elmúlt tíz évben megspórolt tartalékait, „ezzel folytatva a Demszky-korszak hibás gazdaságpolitikáját” – közölte a Fidesz fővárosi szervezete szombaton a Facebook oldalán.

A kormánypárt bejegyzésében arra reagált, hogy Karácsony Gergely pénteken kihirdette a fővárosi önkormányzat 2021-es összevont költségvetését a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva.

A Fidesz úgy fogalmazott, a főpolgármester

„egy év hatalomérzet után pedig az ellenzékkel való egyeztetésnek még a látszatára sem ad”.

Karácsony Gergely egyszemélyben, az ellenzékkel történő bármiféle egyeztetés nélkül döntött a főváros több száz milliárdos jövő évi büdzséjéről, ezzel

olyat tett, ami Budapest történetében még nem fordult elő

- fejtették ki.

Azt írták, a főpolgármester pénteken 13 órára hívta a frakció képviselőit magához. „Tíz perccel a kezdés előtt ugyan jelezte kollégáján keresztül, hogy késni fog, de aztán meg sem jelent!” – tudatták, hozzátéve, becsülettel készültek, tucatnyi módosító indítványt tettek.

„Megbeszéltük volna ezeket... Másfél óra után dolgavégezetlenül hazamentünk”

- tették hozzá.

A Fidesz kitért arra is: pénteken késő délután értesülhettek arról, hogy Karácsony Gergely saját maga elfogadta a jövő évi költségvetés fő számait. „Ráért volna februárban, a közgyűlés nyilvánossága előtt, de ez valamiért nem fér bele Karácsony demokráciafelfogásába” – írták, hozzátéve: „most kellett, az átlátható döntéshozatal és a nyilvánosság minimuma nélkül”.

„Gratulálunk, főpolgármester úr! Boldog Karácsonyt!” – zárta bejegyzését a kormánypárt budapesti szervezete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!