evakuálni kellett

2017.08.08. 20:40

Földrengés pusztított Kínában

Erős, a helyi megfigyelő intézet szerint 7-es fokozatú földrengés volt Kína délnyugati részében, Szecsuán tartomány egyik ritkán lakott hegyvidéki régiójában.

A hivatalos jelentések szerint öten meghaltak és több mint hatvanan megsérültek. Csiucsajkou kedvelt üdülőhelyen több épület összedőlt, és a lakosok az utcára menekültek. A hatóságok megkezdték az emberek evakuálását. A kínai vöröskereszt segélycsomagokat küld a térségbe. A földmozgást az üdülőhelytől mintegy 280 kilométerre északra fekvő tartományi fővárosban, Csengtuban is erősen érezni lehetett.

A földrengés hipocentruma a Hszinhua szerint 20 kilométer mélységben volt. Az amerikai szeizmológiai intézet a mozgást 6,5 fokozatúnak mérte.

2008. május 12-én Szecsuán tartományban 8-as fokozatú földrengés pusztított, melynek következtében több mint 87 ezer ember meghalt vagy eltűnt, és mintegy 375 ezren megsérültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!