indonézia

2018.07.29. 08:02

Földrengés rázta meg Lombok szigetét

Halálos áldozatok is vannak.

Földrengés pusztított vasárnap reggel Indonéziában Lombok szigetén. Legalább 10 ember meghalt, 40 megsérült, házak százai dőltek romba.

A rengés erőssége 6,4-es volt, és alig egy órával később egy 5,4-es utórengés követte. Epicentruma a szigeti északi részén található Mataram városától 50 kilométerre északkeletre, 7 kilométeres mélységben volt az amerikai földtani intézet szerint. A természeti csapás a népszerű üdülőparadicsomtól, Balitól keletre lévő szigeten történt.

A halálos áldozatok között van egy malajziai állampolgár – mondta Sutopo Purwo Nugroho, az indonéziai katasztrófavédelem szóvivője, aki nem zárta ki, hogy az áldozatok száma növekedhet, mivel még folyamatban van az adatgyűjtés a sziget egyéb térségeiből. A legtöbb áldozat a ráhulló betondarabok alatt vesztette életét vagy sérült meg – tette hozzá.

A földrengés nagy földcsuszamlást indított el a Lombok szigetén található Rinjani hegyről, a hatóságok jelenleg is vizsgálják ez utóbbi hatását.

A földrengés reggel 6 óra 47 perckor ébresztette a lakosságot, mely pánikszerűen menekült ki házaiból. Szökőárveszély nem áll fenn, mivel a rengés középpontja nem a tengerben volt.

Indonéziában gyakori a földrengés, mivel az ország szeizmikusan aktív zóna, az úgynevezett Tűzgyűrű felett helyezkedik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!