utasellátó

2017.09.06. 06:22

Folytatódik a vasutasok sztrájkja

Eredménytelenül zárult a kollektív munkaügyi vita szeptember 5-i fordulója is a szakszervezet és a MÁV-START Zrt. képviselői között, így a VDSzSz Szolidaritás Utasellátó Alapszervezete a munkabeszüntetés ismételt meghosszabbításáról döntött, ami így szeptember 6-án 23:59-ig tart.

A szakszervezet közleménye szerint a munkáltató továbbra is elutasítja a VDSzSz Szolidaritás Utasellátó Alapszervezetének követeléseit.

A dolgozók képviselői arra kérték a a MÁV-START Zrt. vezérigazgatóját, hogy állítsák újra forgalomba a Corona Intercityből augusztus 28-tól váratlanul kivett étkezőkocsit, és garantálja, hogy szeptember 9 után is fog közlekedni a szerelvényben hálókocsi.

Megjegyezték: „elgondolkodtató, hogy a MÁV-START Zrt. vezetése által készített éves üzleti beszámolókban soha nem szerepelt, hogy a nemzetközi személyszállítás veszteségbe forduló pénzügyi eredményeinek hátterében az Utasellátó állna – ezzel pedig nemcsak a munkavállalókat, hanem a tulajdonost is megtévesztették”.

Egyúttal felkérik a MÁV-START Zrt. vezérigazgatóját, hogy tanúsítson „minimum semleges magatartást sztrájkoló munkatársai irányába, és vonja vissza a megfélemlítésükre kirendelt biztonsági őrséget”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!