veszélyben lehetnek

2021.04.15. 12:32

Franciaország Pakisztán elhagyását javasolja állampolgárainak

Egy radikális iszlamista mozgalom hívei heves tüntetéseket rendeztek a Charlie Hebdo című szatirikus hetilapban megjelent Mohamed-karikatúrák miatt.

Franciaország a francia érdekeket érő súlyos fenyegetések miatt azt javasolja Pakisztánban tartózkodó állampolgárainak, hogy ideiglenesen hagyják el az országot – közölte csütörtökön az iszlámábádi francia nagykövetség és más francia diplomáciai források.

A Tehrik-i-Labbaik (TLP) nevű pakisztáni radikális iszlamista mozgalom hívei tavaly novemberben és a héten heves tüntetéseket rendeztek a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilapban megjelent Mohamed-karikatúrák miatt, és követelik az iszlámábádi francia nagykövet kiutasítását. A mostani megmozdulások előtt, azok szervezéséről információt szerezve a hatóságok őrizetbe vették a már betiltott szervezet vezetőjét, Szaad Huszein Rizvit. Az új megmozdulásokon a tüntetők Rizvi szabadon engedését is követelték már, és többször összecsaptak rendőrökkel: két rendőr életét vesztette, legalább száz pedig megsérült.

A név nélkül nyilatkozó francia diplomáciai források elmondták, hogy Pakisztánban fenyegetés érte a francia állampolgárokat és a cégeket, emiatt a nagykövetség csütörtökre virradóan figyelmeztető üzenetet küldött szét nekik: a cégek zárjanak be, és a franca állampolgárok hagyják el az országot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!