vépi baleset

2017.09.13. 20:29

Még mentik a felborult vasúti tartálykocsikat Vépen

Megkezdték a tartályokban maradt gázolaj átfejtését, folyik az esővízgyűjtő aknába folyt gázolaj begyűjtése is, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség.

Öt, egyenként 95 ezer literes tartálykocsi siklott ki szerda kora este, kettő felborult, három pedig megdőlt a baleset során, amelynek körülményeit a hatóságok vizsgálják – közölte honlapján csütörtök reggel a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság..

Hozzáfűzték: két erőteljesen sérült kocsiból nagyobb mennyiségű gázolaj került a szabadba, a kevésbé rongálódott kocsikból a szivárgást még az esti órákban sikerült megszüntetni.

Az éjjeli órákban a helyszínre érkezett szivattyúkkal megkezdték a tartályokban maradt gázolaj átfejtését ép vasúti kocsikba. Folyik az esővízgyűjtő aknába folyt gázolaj begyűjtése is, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség – írták.

A közlemény szerint a balesetben érintett szakaszon a vonatközlekedés újraindult, valamennyi járat menetrend szerint közlekedik.

Borítófotó: Kisiklott tartálykocsik a Vas megyei Vép vasútállomásán 2017. szeptember 13-án. Két tartálykocsi felborult, három megdőlt, ezekből gázolaj folyik, illetve szivárog. MTI Fotó: Varga György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!