Gázolás

2017.08.21. 12:28

Gépkocsi rohant buszmegállókba Marseille-ben, egy ember meghalt

Egy gépkocsi belerohant hétfő reggel két buszmegállóba Marseille-ben, egy járókelő meghalt és egy súlyosan megsérült – jelentették hírügynökségek névtelenül nyilatkozó rendőrség forrásokra hivatkozva.

A 35 éves vezetőt az incidensek színhelyétől néhány kilométernyire, a Régi kikötőnél őrizetbe vették és kihallgatták. Indítéka egyelőre nem ismert.

A rendőrség hétfő délután kizárta, hogy terrorcselekmény történt volna.

„A terrorista indíttatást teljesen kizárhatjuk” – mondta egy nevének elhallgatását kérő rendőri vezető. Állásfoglalását megerősítette Franciaország második legnagyobb városának ügyésze, Xavier Tarabeux is, akit a Le Monde című napilap idézett internetes kiadásában.

A rendőrség korábban közölte, hogy az autót vezető férfit ismerték, követett már el kisebb bűncselekményeket, és egy pszichiátriai klinika levelét találták nála, így „ezen a nyomon indulnak el”.

Hírügynökségi jelentések szerint a dél-franciaországi város két különböző buszmegállójában történtek a gázolások. A halálos áldozat egy nő, a sérült egy férfi.

(Borítókép: AFP Photo / Boris Horvat)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!