Járvány

2020.11.06. 07:05

Görögországban és Cipruson is rekordokat dönt a járvány

A görög közegészségügyi szervezet közlése szerint csaknem háromezerrel nőtt egyetlen nap alatt a bizonyítottan koronavírussal fertőzöttek száma.

Görögországban és Cipruson is napi rekordokat döntött csütörtökre a koronavírus-járvány. Cipruson már kihalt utcán is maszkot kell viselni.

A görög közegészségügyi szervezet közlése szerint csaknem háromezerrel nőtt egyetlen nap alatt a bizonyítottan koronavírussal fertőzöttek száma, a pandémia miatt pedig újabb 29 ember vesztette életét. Velük 702-re emelkedett a járvány halottainak száma Görögországban. Átlagéletkoruk 79 év. Jelenleg 187 beteg szorul intenzív ellátásra, átlagos életkoruk 66 esztendő.

Kiriákosz Micotákisz kormányfő csütörtökön háromhetes országos kijárási korlátozást rendelt el, amely szombattól lép életbe. Hangsúlyozta, hogy szigorú döntést hozott, de – mint mondta – jobb ezt hamarabb megtenni, mint később. Rendelkezése szerint a görög lakosok csak akkor hagyhatják el otthonukat, ha mobiltelefonjukon hatósági engedélyt kapnak erre sms-ben.

Görögország februárban igen hamar vezetett be komoly korlátozásokat, amelyeknek köszönhetően azután az egyik legkevésbé fertőzött országként került ki a járvány első hullámából.

Az 1,2 millió lakosú Cipruson ugyancsak szerdáról csütörtökre újabb 233 koronavírussal fertőzöttet jegyeztek fel, ami nem sok, ám eddig a legmagasabb szám. A szigetországban péntektől teljesen néptelen utcán is kötelező a maszk viselete, tilosak az esküvők, lakodalmak, legfeljebb tízfős magánrendezvények tarthatók, kijárási tilalom van érvényben éjjel 11 és hajnali öt óra között, az éttermeknek, kávézóknak este fél tizenegykor be kell zárniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!