Ország-világ

2021.02.28. 18:26

Gulyás: Gyurcsány és Karácsony vakcinaügyben tisztességtelen politikát folytat

Szerencsére nem a baloldal feladata a beszerzés.

A Demokratikus Koalíció és a főpolgármester oltásügyben szándékosan megtéveszti az embereket, amit a baloldali lakájmédia készséggel és kritikátlanul kiszolgál. Még a Brüsszelt szinte soha nem kritizáló német kormánypártok szerint is az Európai Bizottság elrontotta a vakcinabeszerzést, ezért áll Európa rosszabbul, mint az Egyesült Államok, Anglia, Izrael vagy Szerbia. Magyarország a péntek este engedélyezett Janssen vakcinát is beleszámítva több mint 12 millió ember oltásához elegendő vakcinát kötött le az uniós beszerzésből, ami másfélszer többe mint hazánk teljes lakossága. A kormány minden uniós vakcinát lekötött, amit a gyártók idén októberig vállaltak kiszállítani. Hiába, az uniós beszerzésű vakcinák lassan érkeznek – írja közösségi oldalán Gulyás Gergely.

Hozzátette: ezek után Karácsony Gergely főpolgármester szerint: “Ha a kormánynak nem kell az a másfél millió vakcina, amelyet eddig nem hívtak le az uniós beszerzési programban, akkor azt adják oda a fővárosnak. Adják ide ezt a másfél millió vakcinát és mi beoltjuk Budapestet.” Gyurcsány pártja szerint: “A kormány tudatosan nem rendelt elegendő az uniós vakcinából, hogy tovább folytassa az EU-ellenes kampányt.”

Gyurcsány és Karácsony egy gyékényen árul, a DK és a főpolgármester nyilatkozata megtévesztő és tisztességtelen. Az említett másfél millió Moderna vakcinát 2021 decemberében szállítaná Brüsszel. Az oltásellenes baloldal főpolgármestere lehet, hogy csak idén decemberben szeretné megkezdeni a budapestiek oltását, de szerencsére nem a baloldal feladata a vakcinabeszerzés. Ha az övék lenne most 700 ezerrel, májusig 7 millióval kevesebb vakcina állna Magyarország rendelkezésére. Tényszerű állítás: ha a baloldal lenne kormányon kevesebben lennének védettek és többen halnának meg – tette hozzá Gulyás Gergely.

Eddig Gyurcsány Ferencék úgy próbáltak ártani az országnak, hogy bizalmatlanságot igyekeztek kelteni a magyar hatóságok által engedélyezett, világszerte több millió embernek védettséget nyújtó orosz és kínai vakcinákkal szemben. A főpolgármester pedig vagy csak decemberben kezdené meg az oltást, vagy tudatosan akarja becsapni az embereket a vakcinabeszerzésekről – szögezte le a miniszter.

A Gyurcsány-koalícióról eddig is tudtuk, hogy oltásellenesek. Akik ilyen nyilatkozatokat tesznek, azokról joggal feltételezzük, hogy valójában abban érdekeltek, hogy a járvány elhúzódásából politikai tőkét kovácsoljanak. Úgy látszik mégis azt a stratégiát követik, amit Krekó Péter, a baloldal vezető politikai elemzője januárban kikotyogott Brüsszelben. Bár Gyurcsány Karácsony Gergelyre a cigis ávós szerepét osztotta, most mégis botot ragadott. Legalább arra az időre érdemes lenne letenni, amíg az ország erejét megfeszítve küzd a járvány ellen – zárta bejegyzését Gulyás Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!