Balatoni nyár

2017.08.03. 06:11

Gyermeket sodort a Balaton, eltörött a katamarán árboca

A tomboló nyárban a szabadság csúcspillanataiban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a biztonságról. Így járt néhány balatoni vakációzó is, szerencsére ezek a balesetek jól végződtek, egy kis ijedtségnél súlyosabb sérülés nem történt.

A vízi rendőröket augusztus 1-jén azzal riasztották, hogy Balatonfenyves és Fonyód között a tóban, a parttól mintegy 500 méterre egy gumimatracon egy gyermek sodródik. A bejelentést követően az egyenruhások azonnal a helyszínre siettek, ahol segítségre szoruló fiatalt biztonságban, a part-közeli, sekély vízbe vitték. Ezután a rendőrök ismét azt észlelték, hogy a vízből egy másik matracról is segítséget kérve integetnek feléjük. A bajbajutott az erős szél miatt nem tudott visszajutni a partra, ezért a rend őrei őt is a szolgálati kisgéphajóba emelték, és partra szállították.

A Fonyódliget előtt, a parttól 500 méterre ugyanezen a napon egy katamarán szenvedett árboctörést két személlyel a fedélzetén, ezért irányíthatatlanná vált és a déli szélben a tó közepe felé sodródott. A vízi rendőrök ezért azonnal odasiettek és segítettek biztonságban kikötni.

Épp, hogy sikerült biztonságba helyezni a katamaránt, arra lettek figyelmesek, hogy a parttól 1800 méterre egy gumicsónakból két férfi kér segítséget, akik elmondták, hogy az időközben déliről délnyugativá váló és erősödő szélben eltávolodtak a parttól és saját erejükből már képtelenek voltak visszajutni. Az egyenruhások ezért a gumicsónakkal együtt a két külföldit a közeli strandra vitték.

A Balaton Siófok-Sóstó előtti felületén, a parttól mintegy 1000 méterre ketten szorultak segítségre, akik gumimatracukon az erős szél miatt elsodródtak a parttól. A fiatalok elmondták, hogy önerőből már képtelenek voltak visszaevezni a partra, ezért az egyenruhások a hajójukba emelték, és a strandig vitték őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!