le kell dolgoznia

2019.01.03. 18:21

Gyorsított eljárásban ítélték el a Budapesten verekedő afgánt

Jogerősen közmunkára ítélte a bíróság azt az afgán menekültet, aki szilveszter éjjel egy párt bántalmazott Budapesten a Keleti pályaudvarnál.

A Fővárosi Főügyészség csütörtöki közleményében azt írta: a 24 éves, nem magyar állampolgár 2018. december 31-én a késő esti órákban – ittas állapotban – a VIII. kerületi Baross téren meglökte a buszmegállóban együtt várakozó férfit és nőt, majd szóváltásba keveredett velük. A vádlott a párt arcon ütötte, mire a férfi visszaütött. A pár buszra száll, azonban a vádlott követte őket és a buszon tovább szidalmazta őket.

A busz vezetője a VII. kerületi Thököly úton megállt és az agresszíven viselkedő vádlottat felszólította, hogy szálljon le a buszról. A vádlott nem engedelmeskedett, több embert meglökött, továbbá a busz szélvédőjét is megrongálta. A buszban több százezer forintos kár keletkezett.

A rendőrök a vádlottat a helyszínen elfogták. A férfit a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség garázdaság és rongálás miatt gyorsított eljárásban – az elfogásától számított harmadik napon – bíróság elé állította. A csütörtöki tárgyaláson a férfit bűnösnek nyilvánították, és 180 óra közérdekű munkára ítélték.

Az ítélet jogerős – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!