Ország-világ

2021.02.15. 15:44

Hadházy Ákost indítja a Momentum az előválasztáson

Hadházy Ákos, jelenleg független országgyűlési képviselőt indítaná Zuglóban a Momentum a 2022-es parlamenti választáson – derült ki hétfőn a Facebookon közzétett videóból.

Az előválasztásra valószínűleg ősszel kerül majd sor – számol be a Mandiner.

Hadházy Ákost biztosította pártja támogatásáról Fekete-Győr András a közös videón, aki feltehetően maga is megméreti magát az ellenzéki miniszterelnök-casting során. Fekete-Győr szerint Hadházy „Magyarországon a korrupció elleni harc védőszentje” így fellépése megegyezik a Momentum elveivel. „Azt szeretnénk, hogy Zuglónak olyan átlátható, tisztességes képviselője legyen, mint Hadházy Ákos” – mondta a videón a Momentum elnöke.

Hadházy Ákos hálás a Momentum bizalmáért, és meg van győződve arról, hogy „csak akkor nyerhet az ellenzék az országgyűlési választásokon, ha teljes fordulatot hajt végre és véget vet a következménynélküliségnek Magyarországon”.

Zugló jelenleg a baloldal egyik fő bástyájának számít, itt volt polgármester Karácsony Gergely. A kerület polgármestere jelenleg Horváth Csaba, az MSZP fővárosi politikusa, aki Karácsony Gergellyel szemben maradt alul a 2019-es fővárosi előválasztás során. Horváth Csaba mellett a térség országgyűlési képviselőjeként Tóth Csaba is a szocialista pártot képviseli, az MSZP-n belül jelentős hatalmat képviselve.

A Mandiner emlékeztet: az önkormányzati választások környékén kiszivárgott felvételen Tóth Csaba neve is felmerült. Karácsony Gergely akkor azt mondta, hogy Tóth Csaba többször is megfenyegette a családját, és úgy fogalmazott, „Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (...) Most tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni.” Arra a kérdésre, hogy Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke tényleg megfenyegette-e, Karácsony azt mondja, hogy mindig is mérges viszonyban álltak. „Igaz, hogy megfenyegette a családodat?” – hangzik a kérdés, amire Karácsony így válaszol: „Ne viccelj. Többször.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!