pusztító vihar

2018.10.11. 16:50

Halálos áldozatai is vannak a francia időjárásnak

Legalább két ember életét vesztette az egy napja tomboló viharokban Dél-Franciaországban: holttesteikre csütörtökre virradóra egy, a tenger által elsodort gépkocsiban találtak rá.

A Var megyei prefektúra tájékoztatása szerint a feje tetejére állt autóra 15 méterre a parttól a homokban találtak rá Sainte-Maxime településnél. A utasok, egy férfi és egy nő holttestei a gépkocsiban voltak, személyazonosságuk és életkoruk egyelőre nem ismert. Azt sem közölték a hatóságok, hogy a vihar pontosan hol érte el az autót, mielőtt a tengerbe sodródott.

Jean-Luc Videlaine prefektus azt közölte, hogy miután a heves esőzések miatt a Garonette folyó kilépett a medréből, öt gépkocsit sodort magával a tenger felé.

„Biztos, hogy lesznek emberi veszteségek, de még nem tudjuk pontosan megmondani, hány” – mondta a prefektus.

A megyében egész nap folyt a keresés az elsodort gépkocsik megtalálására, amelyben egy helikopteren kívül hajók, búvárok és mintegy 140 tűzoltó is részt vett.

A Garonnette folyó sebessége még csütörtökön is olyan erős volt, hogy a medréből kilépve fákat csavart ki és sodort magával.

Vincent Morisse, Sainte-Maxime polgármestere elmondta: a településen jelentősek az anyagi károk, a víz több üzlethelyiséget elárasztott.

A megyében egész éjjel heves esőzések voltak csütörtökre virradóra: a tűzoltókat több mint kétszáz helyre riasztották, 16 embert kellett kimenteniük a vízzel elárasztott épületekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!