pánik

2019.11.08. 06:57

Halálos áldozatokat követelő földrengés volt Iránban

Közepes erősségű földrengés volt péntek hajnalban Irán északnyugati részén. A legfrissebb hatósági jelentések szerint legkevesebb öten meghaltak.

Több mint háromszázan megsérültek, de többségük csak a kitört pánik közepette szerzett könnyebb sérülésüket. Csak tizenkét embert kellett kórházba vinni.

Az iráni állami televízió híradása szerint az epicentrum környékén harminc épület romba dőlt.

A helyi idő szerint negyed háromkor történt, 5,9-es erősségű rengés középpontja Hasztrud várostól 50 kilométerrel északkeletre, tíz kilométeres mélységben, az örmény és az azeri határ közelében volt az amerikai földtani intézet (USGS) és a teheráni egyetem geofizikai intézetének mérése alapján egyaránt. Az első nagyobb rengést két kisebb erejű, 4,2-es és 4,4-es földmozgás követte.

Közepes és nagy erősségű földrengések gyakran történnek Törökország keleti és Irán északnyugati részén. Iránban naponta átlagosan egy földrengést észlelnek. Két éve, 2017-ben hetes erősségű földrengés rázta meg az ország nyugati részét, több mint hatszáz ember halt meg, a sérültek száma pedig meghaladta a kilencezret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!