illegális bevándorlás

2019.07.29. 19:14

Harmincegy migránst csempészett egy magyar sofőr az M3-ason

Megpróbált elhajtani a navosok elől, de elkapták.

A hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának közleménye szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai hétfőn az M3-as autópályán ekáer-ellenőrzésre (áruforgalmi ellenőrzésre) meg akartak állítani egy magyar kisbuszt, a sofőr azonban megpróbált elhajtani vele. Végül Polgár belterületén sikerült megállítani a gépkocsit, amelynek rakterében 29 férfi és két fiú ült a padlón.

A rendőrök igazoltatták a kisbusz utasait, akik közül 29-en afgán, ketten indiai állampolgárnak vallották magukat, de sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Az illegális bevándorlók előállítása és elszámoltatása még tart. A budapesti sofőrt embercsempészés bűntettének gyanúja miatt hallgatják ki. Azt, hogy a migránsok melyik állam területéről érkeztek Magyarországra, a rendőrök – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!